torstai 7. tammikuuta 2016

Suunnitteluprojekti ystävän asuntoon

Sain suunniteltavakseni ystäväni rivitaloasunnon pintamateriaaleja. Asunto on 3h+k+s,. Suunnitelmani ulkopuolelle jäävät kylpyhuone/vessa/sauna ja toinen makuuhuoneista, joihin ei tarvita muutoksia pintamateriaaleihin eikä kalusteisiin. Olenkin ne jättänyt piirustuksesta kokonaan pois selkeyden vuoksi. Sunniteltavakseni tuli olohuoneen ja toiseen makuuhuoneen seinien tapetit ja maalisävyt, sekä keittiöön uudet tasot ja allas sekä välitila. Lisäksi kalusteita sijoitellaan uusiksi jonkun verran, ehkä muutama uusi hankintakin tehdään tekstiileissä sekä pienkalusteissa. Asunnossa kaikki seinät ovat valkoisia alunperin ja niihin toivottiinkin kontrastia muutamalla tapettiseinällä (yksi olohuoneeseen ja yksi makuuhuoneeseen) ja muuten maalaamalla seiniä sävytetyllä maalilla. Keittiössä on tällä hetkellä pähkinäpuun väriset tasot ja valkoinen kaakeli välitilassa. Tässä SketchUp-luonnostelmiani asunnon muutoksesta:


Koko suunnittelualue. Asunnossa on viistokatto, joten huonekorkeus on poikkeuksellisen korkea, korkeimmillaan 4m, mikä tekee suunnittelusta erityisen mielenkiintoista



Keittiöön tulee uudet tummat tasot sekä uusi allas ja hana. Välitilaan tulee betonia jäljittelevää välitilalevyä. Hellan yläpuolella on myös liesituuletin, joka piirroksesta vielä puuttuu.

Olohuone, jossa tunnelmallinen takka.


Kuvassa näkyy olohuoneeseen suunnittelemani liuskekivi-tehostetapetti.

Tarkempia ennen ja jälkeen -kuvia sekä raportointia remontin eri vaiheista esittelen vielä myöhemmin blogissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti